Britse omroep start met BBC 2.0
Terwijl de Belgische omroepen nog maar mondjesmaat 'video on demand' aanbieden, gaat de Britse BBC de komende tijd 'all the way' door al haar radio- en televisieprogramma's online te zetten. Het vooruitstrevende project kreeg de toepasselijke naam BBC 2.0 mee.

Het is de bedoeling dat alle BBC-programma's van de voorbij zeven dagen toegankelijk worden gemaakt via het internet. Daarbij bepaalt de kijker zelf wanneer hij naar welke uitzending kijkt of - in geval van radio - luistert. Momenteel gebeurt dat nog vanuit de internetbrowser, maar later dit jaar zal de BBC haar eigen mediaspeler met de naam iPlayer lanceren. Al bladerend door de zenders, verschillende genres of met de zoekfunctie zal de kijker daarmee snel de programma's terugvinden die hij zoekt, zo stelt de BBC.

Inwoners van Groot Brittannië zullen de programma's via iPlayer gratis en zonder reclame kunnen downloaden. Een DRM-beveiliging voorkomt het maken van kopieën en zorgt er bovendien voor dat de uitzendingen zichzelf vernietigen nadat ze één keer zijn bekeken of beluisterd. Of de programma's ook buiten de UK van het internet kunnen worden geplukt, al dan niet tegen betaling, is op dit moment nog niet duidelijk.

http://www.bbc.co.uk

18/05/2007
Copyright © Tijd.beOnline enquêtes opstellen / Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websites

Actualiteit NederlandsActualiteit ReclameActualiteit OnlinecommunicatieActualiteit VoorlichtingContactSollicitatiebriefMars stop met kinderreclameGoogle Adwords kan bedrogen wordenOnline enquêtes opstellenBBC start met BBC 2.0Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websitesReclame op YouTubeZoekmachinemarketing in NederlandSwickiSeks met robotsNieuwe kijkcijferberekeningBlogs te koopRode fonteinJo Valley beliegt bevolkingSMS, Twitter en Google Earth tegen bosbrandenControverse kerstactie Radio1Facebooks advertentiebeleidPigs in Pain valt in de prijzenGroene GoogleAffiliate marketingDirect mail gediend met internet componentAandacht internetgebruikers fragmenteertIT-Trends voor 2008Nieuwe kinderzenderOnlinebudgetten verdubbeldWoorden van het jaar 2007Wikipedia lanceert eigen zoekmachineBlackle24be nieuwsportaalGeen Algemeen Nederlands maar Beschaafd VlaamsSneller zoeken via GoogleImagocampagne voor BelgiŽSoap ingezet in sensibiliseringscampagneLarousse lanceert WikipediavariantDenkers over online-ontwikkelingenKijken in de ruimteIndianenstam blijkt nepReclame in word?Helft Belgen surft draadloosAldi versus De VadderOnline kopen het goedkoopst