Het reclamebureau Duval Guillaume heeft goud gewonnen op de Londen International Awards met "Pigs in pain", een campagne voor Gaia. Het gaat om een van de meest prestigieuze reclamewedstrijden.
De dierenrechtenorganisatie lanceerde de campagne vorig jaar om onverdoofde varkenscastratie op de agenda te krijgen. De campagne viel in de prijzen in de categorie "geïntegreerde media".

De jury prees de vernieuwende aanpak: "De manier waarop verschillende media gebruikt werden en het resultaat dat eruit vloeide zijn ongezien."

Pigs In Pain was een gelegenheidsgroep die het nummer "Why the pain" uitbracht. De bijhorende affiches en kaartjes werden echte hebbedingen.

Vorige week besliste VT4 na overleg met Gaia nog om een scène van een aflevering van "De jeugd van tegenwoordig" waarin varkens zonder verdoving gecastreerd werden niet uit te zenden.

di 13/11/07 (VRT)Facebooks advertentiebeleid / Groene Google

Actualiteit NederlandsActualiteit ReclameActualiteit OnlinecommunicatieActualiteit VoorlichtingContactSollicitatiebriefMars stop met kinderreclameGoogle Adwords kan bedrogen wordenOnline enquêtes opstellenBBC start met BBC 2.0Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websitesReclame op YouTubeZoekmachinemarketing in NederlandSwickiSeks met robotsNieuwe kijkcijferberekeningBlogs te koopRode fonteinJo Valley beliegt bevolkingSMS, Twitter en Google Earth tegen bosbrandenControverse kerstactie Radio1Facebooks advertentiebeleidPigs in Pain valt in de prijzenGroene GoogleAffiliate marketingDirect mail gediend met internet componentAandacht internetgebruikers fragmenteertIT-Trends voor 2008Nieuwe kinderzenderOnlinebudgetten verdubbeldWoorden van het jaar 2007Wikipedia lanceert eigen zoekmachineBlackle24be nieuwsportaalGeen Algemeen Nederlands maar Beschaafd VlaamsSneller zoeken via GoogleImagocampagne voor BelgiŽSoap ingezet in sensibiliseringscampagneLarousse lanceert WikipediavariantDenkers over online-ontwikkelingenKijken in de ruimteIndianenstam blijkt nepReclame in word?Helft Belgen surft draadloosAldi versus De VadderOnline kopen het goedkoopst