YouTube introduceert reclame in videoclips

De internet-videodienst YouTube gaat een nieuwe reclamevorm gebruiken, die bij bepaalde video's 20 procent van de onderste beeldruimte in beslag zal nemen. Dat heeft de dochteronderneming van Google bekendgemaakt.
Tien maanden na de overname van YouTube door Google, voor de som van 1,65 miljard dollar (1,22 miljard euro), wil de internetgroep nu zijn dochteronderneming doen renderen aan de hand van reclame. Tot vandaag was op YouTube, dat vorig jaar een omzet realiseerde van ongeveer 15 miljoen dollar, nagenoeg geen reclame te bespeuren.

Toch wil de groep bij de introductie van de reclame voorzichtig tewerk gaan. Nadat een video 15 seconden gespeeld heeft, verschijnt de reclame gedurende 10 seconden onderaan het scherm en neemt er 20 procent ruimte van in, een beetje zoals de informatiebanden bij nieuwszenders.

Bezoekers kunnen de reclame negeren, sluiten of erop klikken, waarna de video onderbroken wordt en een reclamefilmpje geopend wordt.

Per duizend bezoekers betaalt de adverteerder 20 dollar, die verdeeld wordt tussen YouTube en de eigenaar van de video. Met meer dan 100 miljoen gebruikers is de reikwijdte van de website enorm.

YouTube benadrukt dat er niet bij alle videoclips reclame zal zijn. De videoclips worden door het bedrijf geselecteerd.
(Bron: De Standaard 22/08/2007)Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websites / Zoekmachinemarketing in Nederland

Actualiteit NederlandsActualiteit ReclameActualiteit OnlinecommunicatieActualiteit VoorlichtingContactSollicitatiebriefMars stop met kinderreclameGoogle Adwords kan bedrogen wordenOnline enquêtes opstellenBBC start met BBC 2.0Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websitesReclame op YouTubeZoekmachinemarketing in NederlandSwickiSeks met robotsNieuwe kijkcijferberekeningBlogs te koopRode fonteinJo Valley beliegt bevolkingSMS, Twitter en Google Earth tegen bosbrandenControverse kerstactie Radio1Facebooks advertentiebeleidPigs in Pain valt in de prijzenGroene GoogleAffiliate marketingDirect mail gediend met internet componentAandacht internetgebruikers fragmenteertIT-Trends voor 2008Nieuwe kinderzenderOnlinebudgetten verdubbeldWoorden van het jaar 2007Wikipedia lanceert eigen zoekmachineBlackle24be nieuwsportaalGeen Algemeen Nederlands maar Beschaafd VlaamsSneller zoeken via GoogleImagocampagne voor BelgiŽSoap ingezet in sensibiliseringscampagneLarousse lanceert WikipediavariantDenkers over online-ontwikkelingenKijken in de ruimteIndianenstam blijkt nepReclame in word?Helft Belgen surft draadloosAldi versus De VadderOnline kopen het goedkoopst