Met Googlexperimental zoekt u nog handiger op Google
Google mag dan wel enorm populair zijn, dat betekent natuurlijk niet dat het bedrijf niet blijft sleutelen aan zijn zoekmachine. De allernieuwste zoekmogelijkheden vindt u niet terug op de homepage, maar staan wat verborgen op de site onder de noemer 'Google Experimental'.

Het gaat om:
* zoekresultaten in de vorm van een kaart of tijdslijn
* de integratie van keywords
* het gebruik van sneltoetsen
* bijkomende zoeknavigatie naast de resultatenlijst

Via google.com/experimental kunt u één van de nieuwe toepassingen selecteren. Meerdere nieuwigheden tegelijkertijd gebruiken is nog niet mogelijk. Dat is niet zo verwonderlijk. De internetgigant gaat er prat op gebruiksvriendelijkheid voorop te plaatsen en wil vermijden dat zoeken met Google plots ingewikkeld wordt.

Wat houden de nieuwe toepassingen in?

Alternatieve weergave
Met de alternatieve weergave krijgt u meer dan enkel een oneindige lijst met links. Het is mogelijk om de zoekresultaten in een tijdslijn of op een kaart te visualiseren. Dat oogt niet alleen aantrekkelijk, zoeken wordt meteen een stuk natuurlijker, bijvoorbeeld wanneer u de biografie van een bekend persoon wil raadplegen.

Het is wel jammer dat voor de kaarten heel wat mogelijkheden van Google Maps werden uitgeschakeld. Zo is het niet mogelijk om kaarten op te slaan of locaties te organiseren in My Maps.

Keywords
Door te typen in het zoekveld worden meteen een aantal bijkomende woorden of termen gesuggereerd die de zoekactie moeten verfijnen. Dat is vooral handig als u niet zeker bent over een onderwerp of twijfelt aan de terminologie die u hanteert.

Sneltoetsen
Google reikt ook de hand aan diegenen die het toetsenbord maar niet kunnen loslaten. Met de toetsen J en K selecteert u de volgende of vorige zoekresultaten. O/Enter indrukken opent een zoekresultaat en '/' focust meteen op het zoekveld.

Bijkomende zoeknavigatie
Zowel links als rechts van de resultatenlijst is het mogelijk een bijkomende zoeknavigatie weer te geven. Zo kunt u bepaalde onderwerpen verder uitdiepen via gerelateerde kaarten, afbeeldingen, video’s, blogs, nieuws, onderwerpen,...

Google bevat een massa gegevens en alle hulpmiddelen die het zoeken handiger en gerichter maken, zijn welkom. Net daarom verdienen al deze nieuwigheden het om in de officiële versie van Google te worden geïntegreerd. Bovendien wordt zoeken niet alleen een stuk handiger, het wordt ook leuker. Als u genoeg tijd hebt, kunt u via Google probleemloos grasduinen in tal van gerelateerde inhoud die relevant blijft voor uw zoekopdracht.Geen Algemeen Nederlands maar Beschaafd Vlaams / Imagocampagne voor BelgiŽ

Actualiteit NederlandsActualiteit ReclameActualiteit OnlinecommunicatieActualiteit VoorlichtingContactSollicitatiebriefMars stop met kinderreclameGoogle Adwords kan bedrogen wordenOnline enquêtes opstellenBBC start met BBC 2.0Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websitesReclame op YouTubeZoekmachinemarketing in NederlandSwickiSeks met robotsNieuwe kijkcijferberekeningBlogs te koopRode fonteinJo Valley beliegt bevolkingSMS, Twitter en Google Earth tegen bosbrandenControverse kerstactie Radio1Facebooks advertentiebeleidPigs in Pain valt in de prijzenGroene GoogleAffiliate marketingDirect mail gediend met internet componentAandacht internetgebruikers fragmenteertIT-Trends voor 2008Nieuwe kinderzenderOnlinebudgetten verdubbeldWoorden van het jaar 2007Wikipedia lanceert eigen zoekmachineBlackle24be nieuwsportaalGeen Algemeen Nederlands maar Beschaafd VlaamsSneller zoeken via GoogleImagocampagne voor BelgiŽSoap ingezet in sensibiliseringscampagneLarousse lanceert WikipediavariantDenkers over online-ontwikkelingenKijken in de ruimteIndianenstam blijkt nepReclame in word?Helft Belgen surft draadloosAldi versus De VadderOnline kopen het goedkoopst