Bokitoproof is woord van het jaar 2007

Taalliefhebbers hebben het woord Bokitoproof verkozen tot Woord van het Jaar 2007. De term wordt gebruikt om aan te geven dat een dierentuin uitbraakveilig is.
Het woord bokitoproof behaalde met 19 procent de meeste stemmen. Daarop volgen de woorden comadrinken, klimaatneutraal, slurptaks, lokhomo, wilfen, formatiemoeheid, zelfbedieningskapitalisme, reltoerist en opacriminaliteit.

Bokitoproof betekent bestand tegen (de gevolgen van) vernielzuchtig gedrag, van dieren, en vandalisme, van mensen. 'Het woord hebben we te danken aan het incident waarbij de zilverruggorilla Bokito op 18 mei 2007 uit zijn dierenverblijf in Blijdorp ontsnapte en een vrouw ernstig verwondde', luidt het.

Al snel daarna dook het woord bokito op in de betekenis van 'relschopper', en de laatste tijd wordt ook het daarvan afgeleide bokitoproof veel gebruikt.

Van 10 tot en met 18 december konden taalliefhebbers hun stem uitbrengen op hun woord van het jaar. Tienduizenden mensen bezochten de site www.woordvanhetjaar2007.nl en ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit op een van de tien kandidaat-woorden.

De verkiezing werd georganiseerd door Dagblad De Pers, het Genootschap Onze Taal en Van Dale Lexicografie.Onlinebudgetten verdubbeld / Wikipedia lanceert eigen zoekmachine

Actualiteit NederlandsActualiteit ReclameActualiteit OnlinecommunicatieActualiteit VoorlichtingContactSollicitatiebriefMars stop met kinderreclameGoogle Adwords kan bedrogen wordenOnline enquêtes opstellenBBC start met BBC 2.0Meest gebruikvriendelijke Nederlandse websitesReclame op YouTubeZoekmachinemarketing in NederlandSwickiSeks met robotsNieuwe kijkcijferberekeningBlogs te koopRode fonteinJo Valley beliegt bevolkingSMS, Twitter en Google Earth tegen bosbrandenControverse kerstactie Radio1Facebooks advertentiebeleidPigs in Pain valt in de prijzenGroene GoogleAffiliate marketingDirect mail gediend met internet componentAandacht internetgebruikers fragmenteertIT-Trends voor 2008Nieuwe kinderzenderOnlinebudgetten verdubbeldWoorden van het jaar 2007Wikipedia lanceert eigen zoekmachineBlackle24be nieuwsportaalGeen Algemeen Nederlands maar Beschaafd VlaamsSneller zoeken via GoogleImagocampagne voor BelgiŽSoap ingezet in sensibiliseringscampagneLarousse lanceert WikipediavariantDenkers over online-ontwikkelingenKijken in de ruimteIndianenstam blijkt nepReclame in word?Helft Belgen surft draadloosAldi versus De VadderOnline kopen het goedkoopst